pühapäev, 15. november 2015

Õuna kitsejuustupirukad

Mõnusalt krõbedad ja kreemja sisuga pirukad. Paneb ka suuremad kitsejuustu mittearmastajad ahmima ja juurde küsima, kuna toorjuustu näol on maitse palju mahedam kui tavapärase kitse-valgehallitusjuustu näol. Kui muidu on räägitud et pirn ja kitsejuust on taevalik liit, siis tegelikult ei tasu ka õuna peljata, sobivad ülimalt hästi kokku ja nendest pirukatest said vaieldamatult minu uued lemmikud. Parimad soojalt.



Vaja:
500g lehttainast
125g kitsepiima toorjuustu (võib asendada ka maitsestamata toorjuustuga)
1,5dl suhkrut
1 muna
0,75dl vahukoort
vanillisuhkrut
3-4 haput õuna
2spl suhkrut pealepuistamiseks

Lõika tainas kuueks ringiks. Määri 10cm läbimõõduga vormid võiga ja tõsta neisse tainas, nii et see katab ka ääred. Hõõru kitsejuust, suhkur, muna, vahukoor ja vanillisuhkur ühtlaseks massiks ning jaga vormidesse. Koori õunad, lõika õhukesteks viiludeks ja laota juustusegule. Raputa peale pisut suhkrut. Küpseta 200kraadises ahjus 20-25 minutit. Võta ahjust, kata fooliumiga ning lase 10 minutit enne serveerimist jahtuda.


allikas: Õunatoidud salatitest magusani


Kommentaare ei ole: