pühapäev, 29. november 2015

Nuudliroog seafilee ja köögiviljadega

Olles küll korra Aasias käinud ja tegelikult alles nüüd lähiminevikus alles pipraid ja muud sellist kraami austama hakanud, siis on mulle väikestviisi selle regiooni köök meeldinud ka varem. Mäletan kui esimest korda sinna sattusin, siis oli kõik niii teistmoodi, aga samas maitsev ning eriline. Kuna väljas ulub ka vaid juba külm tuul ja lumigi annab endast üha rohkem märku, siis viimane aeg ka lauale veelgi rohkem ingveri-küüslaugu jm sellise maitsepaletiga asju tuua. Tuuli nuudliroog oli just selleks hea variant, ainult tükelda-ribasata koostisosad ja järjest pannil woki ning mõnus ning maitsev roog ongi valmis ja seda päris kiirelt. Esimest ampsu võttes oli ka tunne,et tõesti olen sattunud kuhugi mujale, soojale maale. Seekord jälgisin päris peenelt ka retseptis olevaid koguseid, aga teinekord paneksin kindlasti rohkem ingverit ja ei kardaks ka tshillilt proovida sinna sisse.



200g õhukesteks ribadeks lõigatud seafileed
200g nuudleid (Thai Choice traditsioonilised)
2spl maapähkliõli
2 hakitud küüslauguküünt
pöidlasuurune jupp peeneks hakitud ingverit
1 peenikesteks ribadeks lõigatud porgand
200g pruune või valgeid šampinjone, viilutatud
1 roheline õhukesteks ribadeks lõigatud paprika
1 punane õhukesteks ribadeks lõigatud paprika
1dl kanapujongit
peotäis mungoa idusid
rohelist sibulat
soola

Marinaad:
1tl sojakastet
väike suts seesamiõli
valget pipart, näpuotsaga

Sega marinaadiained ning aseta sealiha sinna sisse ja jäta 20 minutiks marineeruma. Valmista munanuudlid vastavalt pakendil olevale juhisele. Kurna ja tõsta kõrvale ootele. Kuumuta vokkpannil pool õlikogusest ja voki sealiha, kuni selle värv on muutnud. Eemadla pannilt ja jäta ootele. Kuumuta pannil ülejäänud õli ja voki küüslauku ning ingverit kuni need muutuvad aromaatseks. Lisa porgand, voki umbes minutijagu, siis lisa seened ja voki uuesti minutijagu. Lisa seejärel paprika, voki veel veidi ning kalla siis juurde ka ootel olnud liha, sool ja puljong ning kuumuta kõik koos läbi. Viimasena sega juurde nuudlid ja idud ning sega kõik läbi. Maitsesta vajadusel veel soolaga.  Puista peale ka rohelist sibulat ja serveeri kohe.
Kõht täis ja meel oli hea ning toas oli hiljemgi veel tunda mõnusat pähklihõngu.

allikas: Isetehtud. Hästitehtud

Kommentaare ei ole: