kolmapäev, 11. november 2015

Tallinn Restaurant week 2015 - La Tabla

Juba viies aasta toimus selline vahva üritus nagu Tallinna Restoranide nädal, mis seekord siis leidis aset 1-7.november ja nagu ikka tuli leida mõni koht, mida uudistama minna. Seekord oli meie valikuks päris kodulähedane LaTabla, mille avamispüüdlusi me olime kõrvalt näinud juba päris pikka aega. Viimast siis pigem majast mööda jalutades ja oodates, et millal omati see koht avatakse. Kuna tegemist on Ladina-Ameerika kööki pakkuva kohaga, olime väga põnevil, kuna vürtsid meile meeldivad. Ja pettuda ei tulnud, kõik mis antud õhtusöögimenüüs kavas oli, oli ülimaitsev ning ma põhimõtteliselt veeresin koju, kuna kõht sai väga-väga täis. Oleks teadnud, oleks eelnevad toidukorrad lihtsalt vahele jätnud:).

Õhtusöögimenüü koosnes siis:

Värskelt tehtud guacamole, tomati salsa, oapüree koos omatehtud tortilla laastudega 

Valge marliini ceviche bataadipüreega 

Musta Anguse flank steak koos chimichurri, ahjukartulite, tsitruse-fenkoli-peedi-koriandri salatiga


Hõrk šokolaadikook maasika-kookoshelbe salsa ja rabarberimoosiga

Tortillalaastud ja seal juures olevad kastmed, imelised. Minule isikliult meeldisid enim salsa ja guacamole, samas kaaslasele imponeeris enim uba. Ceviche oli mõnusalt vürtsikas, kuid mida tasakaalustas mahe bataadipüree. Steak - liha lihtsalt sulas suus. Kui tellisime liha mediumina, siis oli ka medium kuni roa lõpetamiseni. See nüanss üllatas mind väga, kuna meie Eesti söögikohtade suurim probleem minu meelest on siiski jätkuvalt liha küpsusastme tabamine. Ma ei räägi loomulikult kõigist kohtadest, on väga häid ja edumeelseid selles osas, kuid paraku leiab siiski kohti, kus sellest lugu ei peeta või lausa isegi ei uurita tellimust võttes, kuidas liha soovitakse. See teeb meele kurvaks. Kuid arvestades LaTabla'st saadud maitseelamusi, siis soovin neile jõudu ja loodetavasti kvaliteet ei kuku. Lähen sinna tagasi head emotsiooni ja maitseelamusi saama teinekordki, kuid ilmselt mõne käigu siiski jätaksin vahele:).

Kommentaare ei ole: