esmaspäev, 23. november 2015

Cheddari-lõhepirukas

Lõhelt mõnus suitsumaitse ning juustult põnev mekk, kuna tegu on veidi intensiivsema maitselise isendiga. Kokku annavad need omapärase ja maheda maitsega piruka, mida lihtne valmistada ning himu tarbida ja tarbida, kuniks kõik on otsas.


Vaja:
100g võid        
½tl soola                        
3 tassi jahu                    
1 munakollane              
1spl vett

Täidis:
250g Cheddar juustu
3,3dl toidukoort
2 muna
pipart
100g lehtspinatit
100g külmsuitsulõhet


Põhja valmistamiseks pane või, sool ja jahu kaussi ning sega ühtlaseks. Lisa munakollane, külm vesi ning sega. Suru saadud tainas 24cm läbimõõduga pirukavormi põhja ning äärtele. Tee kahvliga tainasse augud ning küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit. Kuniks põhi eelküpseb valmista ette täidis. Riivi Cheddar juust, sega ühtlaseks massiks koos toidukoore ja munadega, maitsesta värskelt jahvatatud pipraga. Pese ja kuivata spinat. Aseta eelküpsetatud põhjale külmsuitsulõhe tükid ja spinatilehed (jäta mõned lehed kaunistuseks). Vala seejärel põhjale täidis ja küpseta 175 kraadi juures 35 minutit, kuni pirukas saavutab kuldkollase värvuse. Lase enne söömist veidi jahtuda.

allikas: naine24.postimees

Kommentaare ei ole: