pühapäev, 10. juuli 2016

Käes on pitsaaeg

Isetehtud pitsa on tegelikult äärmiselt lihtsa valmistusviisiga. Paljud ilmselt kardavad pärmitaigna tegemist, aga asjatult. Tegelikult vaid sega ained kokku, jäta kerkima ning vormi põhjad ja laota enne ahjupanekut peale mida vaid hing ihaldab. Mina tegin antud retsepti järgi 2 suurt õhukest pitsat, mis said siis küpsetud pitsakivil, mis omakorda oli asetatud täisvõimsusel grillile. 



Vaja(2 suurt või 4 minipitsat):
250g jahu
125ml käesooja vett
6g pärmi
1tl soola
0,5spl suhkrut
2spl oliiviõli

Katteks endale meelepärased ained  - meil oli selleks tomatipasta, mozarella juust, kana, ananass, tomat, pitsamaitseaine

Mõõda jahu suurde kaussi. Teises kausis sega omavahel käesoe vesi, pärm, suhkur ja sool kuni kõik on lahustunud, viimasena lisa oliiviõli.
Ühenda omavahel vee-pärmi segu ja jahu ning sõtku ühtlaseks palliks. Jäta taignapall kaussi, kata kauss niiske rätikuga ja jäta sooja kohta vähemalt 3 tunniks kerkima.
Kerkinud tainas kalla jahusele lauale ja jaga vastavalt kaheks või neljaks ning vormi käte abil ümarad pitsapõhjad.

Pitsapõhjale määri tomatipasta(ära päris ääreni kata), puista sellele omakorda juustu, pruunistatud kanatükid, ananass, tomatitükid ning viimaks taas juust ning puista üle natukese pitsamaitseainega. Viimase osas sai katsetatud värskelt Sitsiiliast saabunud maitseainesegu.
Aseta pitsa pitsakivile ning seejärel täisvõimsusel grillile või tavalisse ahju (alumisel siinil ja vaid alt küpsetus) ning küpseta kuni põhi on krõbe ja juust sulanud. Grillil kulus selleks ca 8-10 minutit.


allikas/inspiratsioon: kristiankokkab.blogspot.com

Kommentaare ei ole: