teisipäev, 26. juuli 2016

Kukeseenepirukas

Ühest seenelkäigust saab kohe mitu rooga. Kui esmalt tegime klassikalist kukeseenekastet, siis teisena sai tehtud suvikõrvitsaga pirukat ja kolmandaks otsisin veel ühe lahtise piruka. Tegemist äärmiselt kreemika ja maitsva toidupoolisega.


Vaja:

Põhi:
140g jahu
0,5tl soola
0,5tl küpsetuspulbrit
100g külma võid
2-3spl külma vett

Täidis:
1 väiksem sibul
võid praadimiseks
300-400g kukeseeni
sool, pipar
3 muna
1dl vahukoort
200g toasooja toorjuustu või Merevaiku

Sega sõelutud jahu soola ja küpsetuspulbriga, lisa tükeldatud või ja töötle köögikombainis (või haki noaga) ühtlaseks puruks. Lisa külm vesi, sega kokku tainapalliks, keera toidukilesse ja pane tunniks külmikusse. Suru valmis tainas võiga määritud lahtikäivasse 24cm suurusega koogivormi põhja ja u 2cm kõrguselt äärtele, torka keskosa tihedalt kahvliga läbi ja küpseta 200kraadises ahjus 10 minutit.

Tükelda sibul peeneks ja prae pannil võis madalal kuumusel klaasjaks, lisa puhastatud kukeseened ja prae edasi, kuni seentest välja tulnud vedelik on aurustunud. Maitsesta soola-pipraga, lisa veel pisut võid ja sega läbi. Klopi munad kergelt lahti, lisa koor ja toasoe toorjuust või Merevaik (võid soovi korral juurde lisada ka miskit rohelist, nt tilli, peterselli).  Tõsta seened eelküpsetatud põhjale, aja ühtlaselt laiali, vala peale täidis ja küpseta pirukat 200kraadises ahjus 30 minutit või kuni täidis on hüübinud ja kuldseks muutunud.
Jahuta veidi ja serveeri.

allikas: Jagatud rõõm

Kommentaare ei ole: