reede, 22. juuli 2016

Kurgid väikese tšilli ja mündiga

Kui oma kasvuhoone kurki laialt käes, siis saab igal aastal ikka proovitud erinevaid retsepte. Kui varasemalt olen teinud võileivakurke ja ka tšillikurke, mis säilivad pikemajaliselt, siis seekordne retsept on nö kohe söömiseks. Tükelda, säti purki, lase seista ja 24 tunni möödudes võib juba proovida.


1kg kurki
2 tšillit
1tl 30%-list äädikat
1l vett
1spl suhkrut
1spl meresoola
suur peotäis värskeid mündilehti

Pese värsked kurgid (saavad eriti ruttu valmis, kui ka need viilutad) ja lao klaasist purki. Koos nendega lisa anumasse ka mündilehed ja hakitud tšillipipar. Kuumuta vesi, lisa äädikas ja maitseained. Vala kurkidele peale marinaad (vaata et kõik oleks ühtlaselt kaetud) ja jäta jahtumiseni toatemperatuurile seisma, hiljem võib purk seista nii toas kui ka külmkapis. Peale 24 tunni möödumist võid juba esimesi naksakaid proovida.

allikas: delfi.ee

Kommentaare ei ole: