kolmapäev, 6. juuli 2016

Mustika-purukook

Minnes metsa kukeseeni vaatama, jäime paraku tühjade kätega selles osas. Ei teagi kas liiga vara või on "see" mets lõpetanud kukeseente kasvatamise. Loodame et siiski esimene variant. Aga ega me tühjade kätega jäänud. Oleme nüüd kaks päeva käinud hoopis talvisi mustikavarusid täiendamas. Viimaseid on väga-väga palju, kõvasti on juba korjamas käidud ja lisaks tuleb uusi muudkui juurde. Seega kõik metsa mustikale! Et hooaega ikka õieti ära kasutada, siis sai tehtud ka üks mustikakook. Sedapuhku puru versioon.


Vaja:
180g jahu
1,5tl küpsetuspulbrit
0,5tl soola
1tl vanillisuhkrut
125g võid
130g suhkrut
2 muna
125ml piima
500g mustikaid

Peale:
180g jahu
45g suhkrut
0,5tl soola
1tl kaneeli
100g võid

Sega omavahel sõelutud jahu, küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur. Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks vahuks. Lisa ühekaupa munad, samal ajal pidevalt vahustades. Lisa seejärel jahusegu vaheldumisi piimaga ja sega ühtlaseks. Sega ettevaatlikult juurde mustikad. Tõsta tainas 24cm läbimõõduga koogivormi (või mitmesse väiksemasse).
Puru jaoks sega omavahel jahu, suhkur, sool ja kaneel. Lisa tükeldatud või ning näpi purutaoliseks massiks. Pudista koogile ja küpseta 175kraadises ahjus 50 minutit, kui tegemist ühe suure koogiga (väiksemaid küpseta 30 minutit). Jahuta ning serveeri vaniljejäätisega.

allikas: Ahjusoe

Kommentaare ei ole: