esmaspäev, 4. juuli 2016

Rabarberi-maasikakook

Ja lõpuks kauaoodatud puhkus algaski. Kui möödunud nädalavahetus oli veel äärmiselt soe ja suvine, siis nädal algas juba läbi öö kestva vihma ning läbi päeva kimbutavate hoovihmadega. Olime pikkadel jaanipühadel tegelikult juba maasikaid talveks varunud mitmet erinevat viisi, siis ega küll küllale liiga ei tee ja värskeid saab ju alles aasta pärast, seega otsustasime sügavkülmavarusid veelgi täiendada. Maasikakast laual tähendas et on ka aeg üks kook teha. Kuna rabarber ka väikest viisi veel aias eksisteeris, siis saigi valitud mõnus maasika ja rabarberi kooslus. Tegevusviis koogil äärmiselt lihtne, ilmselt tavalises koduköögis kõik vajalikud ainedki olemas. Apelsin, lisaks maasikatele ja rabarberile, annab mõnusa lisa maitsenüansi.


Vaja:
400g maasikaid
400g rabarerit
0,5dl suhkrut
1 apelsini riivitud koor ja pressitud mahl

150g võid
2dl suhkrut
3 muna
3dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
0,5dl piima

Tükelda rabarber (vajadusel ka koori) ja maasikad ning tõsta võitatud ahjuvormi (26cm läbimõõduga või mitu väikest) põhja. Puista üle suhkruga ning riivi peale apelsinikoor ja pressi mahl.
Taina tegemiseks vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval, samal ajal pidevalt vahustades, munad. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sõelu võivahu hulka. Viimasena lisa juurde piim ja sega kõik ühtlaseks tainaks. Vala tainas vormi, määri ühtlaselt laiali ning küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit. Lase jahtuda. Serveeri koos klaasi külma piima või vaniljejäätisega. 

allikas: Maasikas salatites, kookides , hoidistes

Kommentaare ei ole: