reede, 1. juuli 2016

Tursamaksa võileivatort

Peale grillikraami, oli jaanilaual ruumi muudelegi asjadele. Siit üks lihtne kalaga võileivatort, mis on lausa soovitav eelmine päev juba ette valmistada ning serveerimise eel alles kaunistada. Kui tavaliselt ollakse harjunud et võileivatort on vähemalt kandiku suurune, siis see eksemplar mõnusalt/parajalt pisike, kuna tegemisel kasutatud leivavormi.


Vaja:
u 600g mitmeviljaröstsaia
2 karpi (a 230g) tursamaksa
1 sibul
2 keedetud muna
120g värsket kurki
150g tomateid
30g rohelist sibulat
1spl oliiviõli
1tl sidrunimahla
soola, pipart

Kaunistamiseks:
75g murulauguga toorjuustu
1 keedetud muna
50g värsket kurki
50g tomatit

Nõruta esmalt tursamaksakonservid ja haki kahvliga peenemaks. Haki sibul ning munad ja sega kalaga. Soovi korral maitsesta soola-pipraga.
Lõika kurk ja tomat väikesteks kuubikuteks, lisa hakitud roheline sibul. Sega eelnevale hulka õli ja sidrunimahl ning soovi korral maitsesta soola-pipraga.
Kata leivavorm toidukilega(nii et pärast saad ka kile peale panna tordile). Lõika saiaviiludelt koorik ära. Lao vormi põhja kiht saia ja kata see poole koguse tursamaksaseguga. Lao seejärel teine kiht saia, mis kata omakorda tomati-kurgi seguga. Pane seejärel taas kiht saia, ülejäänud kalasegu ning viimasena taas kiht saia. Keera toidukile vormi peale ja pane ööseks külma.
Serveerimiseks kummuta kook vormist välja, kata toorjuustuga ning kaunista hakitud tomati, kurgi ning munaga. Naudi!

allikas: Võileivatordid


Kommentaare ei ole: