esmaspäev, 11. juuli 2016

Kahe šokolaadi brownie vaarikatega

Esmalt maasikad, siis mustikad ja nüüd on kord vaarikate käes. Mõnusalt mahlased mammud, mis sobivad ideaalselt brownie sisse ja ka peale. Tegemist on ülimalt šokolaadise (sisaldab kahte erinevat šokolaadi) ja rammusa (hulgi võid) magustoiduga, aga oma pehme sisemuse ning krõbeda koorikuga ülimaitsev maiuspala, mida naljalt üle ühe tüki ei soovi. Hapukamad marjad või ka miks mitte vaniljejäätis sobib kõrvale lisandina ideaalselt.


Vaja:
200g võid
200g tumedat (kakaosisaldus 70%) šokolaadi
3 muna
200g suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
100g jahu
näpuotsatäis soola
2dl vaarikaid+veidi kaunistamiseks
50g valget šokolaadi, hakitud
50g tumedat šokolaadi, hakitud

Sulata kastrulis madalal tulel tükeldatud või, lisa tükeldatud tume šokolaad ning sulata segades ühtlaseks massiks. Lase veidi jahtuda. Vispelda kokku munad ja suhkrud, misjärel ühenda omavahel muna ja või-šokolaadisegu. Lisa jahu ja sool. Sega õrnalt hulka vaarikad. Vala saadud ühtlane tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi (u 15x23cm), kata pealt hakitud šokolaadidega, surudes neid ka veidi taina sisse.
Küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni koogile on tekkinud koorik peale, kuid sisu veel pehme. Lase vormis jahtuda, lõika meelepärase suurusega tükkideks ning serveeri vaarikate või vaniljejäätisega.

allikas: Piknikule!

Kommentaare ei ole: