kolmapäev, 24. august 2016

Kukeseene-porru pirukas

Seenehooaeg on juba mõnda aega hoos ja seda on näha ka siin blogis. Aga hooajalisust tuleb ära kasutada. Peale vihma tuleb alati päike ning eelmisel reedel saigi väisatud seenemetsa ja see mis ees ootas olid seened ja palju. Eelkõige olid ninad välja pistnud kukeseened, lisaks puravikke ning ka teisi sorte, mis meile tol korral väga huvi isegi ei pakkunud, kuna kollane kuld võlus meid.
Kukeseene pisike "uputus" pani taaskord lappama tallele pandud retsepte ja sealt uusi ja huvitavaid pirukaid otsima. Siit üks mõnus isend tulebki. Seened-porru-GranaPadano mõnusal krõbedal põhjal.


Põhi:
3 1/2dl jahu
1/2dl kaerahelbeid
1tl küpsetuspulbrit
soola
1 1/4dl õli
1/2dl külma vett

Täidis:
300g kukeseeni
250g porrut
2spl võid
1/2tl soola
2dl toidukoort
3 muna
3/4dl Grana Padano juustu (riivitud)
musta pipart

Sega jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber ja sool. Lisa õli ja sega. Viimaseks lisa vesi ja sega kiirelt tainaks. Suru tainas 26cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja ääretele (mina määrisin alt ka enne veidi võiga). Küpseta pirukapõhja 200kraadises ahjus 12 minutit. 
Puhasta seened ja tükelda vajadusel väiksemaks. Puhasta ja tükelda ka porru. Kuumuta pann, sulata seal või ning pruunista porru, lisa seened ning hauta kuniks seentest tulnud vesi on kadunud. Maitsesta soolaga. 
Sega omavahel toidukoor, munad, riivitud juust (jäta ka veidi pealepanekuks) ja must pipar. 
Kui põhi on eelküpsetatud, lisa põhjale seente-porrusegu ning kata toidukoore-munaseguga. Raputa peale ka veidi alleshoitud juustu. Küpseta pirukat 20-25 minutit, kuniks täidis hüübinud ja värv kuldne.
Serveeri jahtunud pirukat näiteks värske salatiga.

allikas: K-Ruoka

Kommentaare ei ole: