Marjahooaeg on täies hoos. Kui tavaliselt oleme teinud punase sõstra ja karusmarja nö miksitud mahla, siis seekord tegin proovi ka ühe uue ja huvitava silmajäänud retsepti (Oma Maitse august 2016) järgi. Kuna mul kogemus rabarberimahlaga oli varasemalt olemas, siis eraldi tikri oma oli midagi uut ja jäin tulemusega väga rahule. Midagi teistmoodi, taaskord nö limonaadi variant, millega talvel hea suve meenutada ning suvemaitseid lauale kanda.
Vaja:
250g tuhk- või kristallsuhkrut
3 suurt sidrunit (+ veidi soovi korral serveerimiseks)
350g karusmarju
3 oksa mündilehti (+ mõned soovi korral serveerimiseks)
serveerimiseks mineraalvett (ja soovi korral jääd)
Sulata potis suhkur 250ml vee sees. Lõika sidrunitel ära mõned pikad ribad koort ning pigista viljadest mahla 100ml jagu. Lisa suhkrusiirupile sidrunikoor, mahl, karusmarjad ja piparmündilehed ning aja keema. Keeda 5-10 minutit või kuni tikrid on täitsa pehmed. Tambi marjad katki, lase jahtuda. Suru segu läbi sõela, vajutades marjaliha nii palju sõelalt läbi kui võimalik. Lase jahtuda. Serveerimiseks lahjenda u 4 spl konsentraati 100ml gaseeritud veega, lisades soovi korral juurde jääd, sidrunit või münti. Konsentraadi ja vee vahekorra soovitan siiski igaühel ise välja timmida, sõltuvalt maitseeelistustelt.
Head nautimist!
allikas: Oma Maitse august 2016
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar