esmaspäev, 22. august 2016

Puravikupasta kooreses kastmes

Eelmise nädala vihm ning paras soojus andsid metsas seentele kasvamiseks soodsa pinnase. Nagu lootusd oli, nii ka läks. Metsast sai väljutud kahe suure korvi kukeseentega ning üllatuseks päris hea portsu puravikega. Kui kukeseened saavad lauale edaspidi, erinevat viisi, siis puravikud läksid esimesena parajalt kooresesse pastasse.


Vaja (4-le):
300g meelepärast pastat
300g puravikke
2spl kuiva valget veini või mõned tilgad sidrunimahla
2spl merevaiku
2dl rõõska koort (10%)
100g parmesani
õli, või
soola, pipart

Pane pastavesi tulele ning lisa soolaga tugevalt maitsestatud keevasse vette pasta ning keeda vastavalt pakil olevale õpetusele, ehk minut vähemgi. Samal ajal lõika puravikud parajateks tükkideks ja prae kõrgel kuumusel õli-või segus 5 minutit, lisa soola ja prae veel minutijagu. Lisa seejärel merevaik ja koor ning sega läbi ja lase madalal kuumusel podiseda. Riivi hulka paar supilusikatäit parmesani, lisa vein või sidrunimahl ning sega läbi. Maitsesta veel vajadusel soola-pipraga. Kui pasta on keenud, kurna ning lisa seenekastmele. Lase enne serveeimist veidi tõmmata, riivi peale parmesani ning naudi!

allikas: Kätrini kokkamispäevik

Kommentaare ei ole: