reede, 12. august 2016

Kukeseene-suvikõrvitsa pirukas

Kuna eelmine nädalavahetus oli seenekorjamisel õnne ja seeni siiani käes, siis küll küllale liiga ei tee ja sel nädalal juba teine kukeseenepirukas. Sedapuhku koos suvikõrvitsaga.


Vaja:
4dl jahu
100g võid
suts soola
u 0,5-1dl vett

Täidis:
250g kukeseeni
1 väiksem sibul
õli ja võid praadimiseks
200g suvikõrvitsat
200g maitsestamata toorjuustu
75g sinihallitusjuustu (pehmemat)
2 muna
soola, pipart

Töötle jahu ning külm või koos soolaga ühtlaseks pudiks, lisa vähehaaval vett kuni saavutad kokkukleepuva taigna. Suru saadud mass pirukavormi põhja ja äärtele ning tõsta külmkappi tahenema. Haki sibul, puhasta seened ning prae neid koos pannil või ja oliiviõli segus, maitsesta. Jahuta. Tükelda suvikõrvits. Mikserda kokku maitsestamata toorjuust, sinihallitusjuust, munad ja maitseained, lisa suvikõrvits ning jahtunud kukeseene-sibulasegu. Küpseta esmalt pirukapõhja 180kraadises ahjus 8 minutit, lisa täidis ning küpseta edasi 20 minutit. Lase jahtuda ning serveeri!

allikas (täidise osas): Toidujutud

Kommentaare ei ole: