teisipäev, 30. august 2016

Õuna-martsipanikook laimiga

Õunu jagub veel piisavalt, et kookide/pirukate lainel jätkata. Hapude õunte mõnusaks kaaslaseks magus martsipan ja seejärel lisasärtsuna laim. Uusi retsepte otsides sattusin selle huvitava kooslusega koogi otsa ja otsustasin järele proovida. Tundus huvitav kokku panna õunad, martsipan ja siis veel paras ports laimi. Tulemus ei saanudki muud tulla kui hea, väga hea. Parajalt hapukas, siis sorts magusast ning lõpuks veel järelmaitsena laim. Vapustav kooslus.


Vaja:
1,5dl jahu
0,75dl suhkrut
60g võid
1 väike muna

Täidis:
50g võid
100g martsipanimassi
0,75dl suhkrut
2 muna
1spl laimimahla
3 jämedalt riivitud õuna (mina kasutasin tükeldatud õunu), u 400g
1 laim
mandlilaaste

Haki (või kasuta köögikombaini abi) jahu, suhkur ja külm või purutaoliseks massiks, lisa muna ja sega kiirelt tainaks. Vooderda tainaga 24cm lahtikäiva võitatud koogivormi põhi ja ääred ning aseta 30 minutiks külma.
Täidise tegemiseks sulata kastrulis esmalt või, lisa seejärel omavahel segatud martsipan, suhkur, laimimahl ja munad. Kuumuta pliidil segades kuni paksenemiseni.
Puhasta, koori ja riivi/tükelda õunad, pressi hulka laimimahl nig riivi ka koor. Laota õunamass tainale ja kalla peale martsipanisegu. Puista üle mandlilaastudega ning küpseta 175kraadises ahjus 35 minutit või kuni täidis on hüübinud ja kook kaunilt kuldne.
Lase jahtuda ja naudi!

allikas: Õunatoidud salatitest magusani

Kommentaare ei ole: