pühapäev, 28. august 2016

Tagliatelled kooreses kastmes kukeseente ning porgandiga

Viimased nädalad on köögis vaheldumisi esineda saanud peamiselt õunad ja kukeseened. Viimaseid sain viimane kord metsast ikka sellise portsu, et olen küla peale jaganud ja ise vähemalt 4 rooga teinud ja lisa veel tulemaski. Sama kehtib ka õunte kohta, jagub neidki veel kohe mitme postituse jagu. Lisaks veel uusi puu- ja juurvilju, mida muudkui lisandub ja millega veel teod ees. Aga et kukeseened jätkuvalt troonivad üsna pea saabuval kuldkollasel sügisel, siis üks taaskordne retsept. Jõudsin selleni tegelikult ühel naljakal kombel. Nimelt vaatasin Netflixi vahendusel üht kokkadega sarja, kes oma kas esivanemate või muud moodi seotud erinevaid piirkondi ja maid külastasid. Ja kui ma tühja kõhuga vaatsin prantsuse juuste, seeni ja koort jõudsin tõdemuseni, et mul on kodus veidi pastat, kukeseeni, porgandit, toidukoort ning mascarponet. Keerasin kõik kokku ja nautisime maitsvat, kuid ülimalt lihtsat õhtusööki. Lihtuses peitub võlu!


Vaja:
meelepärast pastat (mina kasutasin tagliatellesid)
kukeseeni
mõned porgandid
toidukoort
mascarponet või toorjuustu või sulatatud juustu
soola, pipart

Pane pasta jaoks vesi soolaga keema ning valmista pasta al dente. Tükelda porgandid ning prae võis, kuni on näha pehmenemise märke. Lisa tükeldatud seened ning prae kuni seentest eraldunud vesi on aurustunud. Maitsesta soola - pipraga. Lisa toidukoor, mascarpone (või toorjuust või sulatatud juust). Lase juustul sulada, maitsesta vajadusel lisaks. Kui kaste ja pasta on valmis, ühenda need omavahel. Lase hetke puhata ning naudi! Koguseid ma ei täpsustanud, kuna kõike võib panna tunde järgi. Kes soovib rohkem seeni, kes porgandit. Kes vedelamat kastet, kes paksemat jne jne.
Kui kapis oleks leidunud ka törts sinihallitusjuustu, oleksin kindlasti ka seda lisanud.

Kommentaare ei ole: