kolmapäev, 17. august 2016

Tomati-suvikõrvitsarisoto

Suve lõpp ja sügis on üks igati tänuväärne aeg. Igat masti aiaviljad valmivad ja söögilaud muutub üha rikkalikumaks. Tomatid punetavad juba ammu ning suvikõrvitsadki sirutavad end juba üha pikemaks. Sellest inspiratsiooni saanuna valmiski üks mõnus risoto, kus mõlemad eelpool mainitud tegelased koostiosadeks.


Vaja (2-le):
õli
1 väiksem sibul (tükeldatud)
2 küüslauguküünt (purustatud)
0,5tl värskelt purustatud koriandriseemneid
200g risotoriisi
500ml aedvilja-, kana- või veiselihapuljongit
200g passata't
12 kirsstomatit (poolitatult)
2 suvikõrvitsat (poolitatud ja viilutatud)
2spl mascarponet
parmesani

Vala poti põhja õli ning aja kuumaks. Lisa hakitud sibul ning kuumuta 5-7 minutit, kuni sibula pehmenemiseni. Lisa küüslauk ning koriander ja kuumuta potis segades u 1 minut. Vala juurde riis, sega läbi ja hakka vähehaaval puljongit lisama - enne kui lisad järgmise sortsu puljongit, jälgi, et eelmine kogus oleks riisi sisse täielikult imendunud. Viimaks lisa passata, sule kaanega ja keeda 10-15 minutit, aeg-ajalt segades. Vajadusel lisa veel puljongit.
Laota kirsstomatid ja suvikõrvitsaviilud küpsetuspaberile (nii et nad omavahel kokku ei puutuks), nirista peale õli, maitsesta soola-pipraga ja küpseta 200kraadises ahjus 10-12 minutit. Köögiviljad jäägu parajalt pehmeks.
Lisa risotosse mascarpone ja soovi korral maitsesta lisaks. Sega kuni riis on täiesti pehme ja risoto kreemjas. Tõsta juurde ahjust tulnud suvikõrvits ja sega läbi. Serveeri risoto, lisades kirsstomatid ja riivitud parmesan.

allikas: Oma Maitse august 2016

Kommentaare ei ole: