laupäev, 3. september 2016

Juustu-kukeseenesupp

Järjekordne seenelkäik! Nädalavahetus, ilm parajalt soe, aga vilu - paras aeg väisata metsa, seda enam et nädala alguses isegi veidi vihma tibanud. Igati soodus pinnas seente kasvamisele. Ja mis muud kui värsked seened omast käest võtta, kui ikka kokata midagi nendest. Lisaks pirukatele ja kastmetele vahelduseks hoopis üks maitsev kreemine kukeseenesupp.


Vaja(4-le):
1spl õli
1spl võid
400g (värskeid) kukeseeni
2 sibulat
2-3 porgandit
1L köögiviljapuljongit
200g sulatatud juustu
soola, pipart
maitserohelist

Puhasta kukeseened, vajadusel tükelda väiksemaks, haki sibul ning lõika porgand hästi väikesteks kuubikuteks. Kuumuta potis õli ja või, lisa seened, sibul ning porgand, maitsesta. Prae 6-7 minutit aeg-ajalt segades, kuni sibul ja porgand on pehmenenud.  Lisa potti puljong, keeda suppi kümmekond minutit, kuni porgand ja seened on pehmed. Sega juurde sulatatud juust ja hakitud maitseroheline. Kui juust on sulanud, maitsesta vajadusel lisaks ning serveeri.

allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: