kolmapäev, 21. september 2016

Suitsukanapirukas lehttaignal

Pole midagi lihtsamat, kui võtta sügavkülmast lehttaigen, katta maitsvate ja meelepäraste ainetega, ahju ja valmis maitsev pirukas või miks mitte ka õhtusöök ongi. Internetiavarustes ringi siblides, jääb paratamatult ette igasuguseid huvitavaid ja ennast proovima kutsuvaid retsepte. Talletan need alati ning kui pea tühi ja ideid muud moodi ei viitsi/taha otsida, siis alati aitavad välja need kogunenud proovimist ootavad retseptid. Nagu ka seegi Silja krõbe kanapirukas, mis tundus nii ahvatlev, et teadsin kohe et tahan seda. Ja  siis saingi. Võtsin kätte ja proovisin järgi. Temal oli küll kasutatud retseptis ka jalopenosid, aga kuna mul enda marineeritud purgid on maal keldris ja poest ju jumala eest siis ostma neid ei hakka, siis tegin esimese proovi porruga. Väga maitsev sai.


Vaja:
400g pärmi-lehttainast
300g suitsukanakuubikuid
üks keskmine porru
2 muna
200g  toasooja sulatatud juustu või toorjuustu
1dl vahukoort või 3,5 %ilist piima

Sulata tainas ja rulli jahusel pinnal kergelt lahti nii, et saaksid katta u 20x30 cm suuruse küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja ja 1-2 cm kõrguselt ääred. Torka tainas kahvliga tihedalt läbi. Lõika porru õhukesteks viiludeks ja prae pannil või sees pehmeks. Sega sulatatud juust (või toorjuust) munade ja koorega (või piimaga) visplit kasutades ühtlaseks. Laota suitsukanatükid ja praetud porru vormi põhja ühtlaselt laiali, vala peale juustusegu ja küpseta ahjus 200 kraadi juures u 20 minutit kuni pirukas näitab kuldset jumet ja selle ääred on krõbedad. Lase pirukal veidi taheneda ning serveeri!

allikas: Jagatud rõõm

Kommentaare ei ole: