reede, 23. september 2016

Kukeseene-sinihallitusjuustu pirukas

Veelkord tulen korraks tagasi seente juurde. Kuna kaunis ja suhteliselt soe sügis jätkub, siis kuuldavasti ka seeni ja ka kukeseeni metsas veel kohatud. Seetõttu ka veel korraks taas seenelainele end viisin. Netiavarustes hakkas silma üks mõnus kreemine ja parajalt sinihallitusjuustune kukeseenepirukas. Mõtlesin et proovin ära ja pettuma ei pidanud. Sulas suus ja sinihallitus andis mõnusa lisa maitsenüansi.


Vaja:

Põhi:
4dl jahu
100g võid
1tl kuivatatud tüümiani
sool
3spl külma vett

Täidis:
300g kukeseeni
400g toorjuustu
100g sinihallitusjuustu
3 muna
värsket tüümiani (u. 1 tl jagu puhastatud värskeid tüümiani lehekesi)
või
sool

Töötle köögikombainis (või mudi näppudega) jahu, sool, kuivatatud tüümian ning külmad võikuubikud ühtlaseks puruks. Lisa vesi ja töötle tainas ühtlaseks.  Suru saadud tainas võiga määritud koogivormi põhja ja äärtele. Pane täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks vajadusel tükelda kukeseened ning prae pannil võiga läbi ning maitsesta soolaga. Tükelda sinihallitusjuust toorjuustu sisse, lisa värske tüümian ning kuumuta segu madalal kuumusel kastrulis, kuni toorjuust on läinud vedelamaks ja sinihallitusjuust sisse sulanud.  Võta ja sega toorjuustusegu juurde kukeseened. Soovi korral maitsesta lisaks pipraga. Viimasena sega juurde munad. Vala täidis taignale ja küpseta 180°C ahjus 20 minutit. 
Lase enne serveerimist veidi jahtuda.

Kommentaare ei ole: