reede, 9. september 2016

Pasta kukeseene-kanakastmes

Kukeseeni võib leida juuni lõpust kuni sügise esimeste tugevate öökülmadeni. Seened kasvavad sageli hulgakaupa koos ja võivad moodustada seeneringe. Piksevihmad mõjuvad seente ilmumisele ja kasvule eriti soodsalt./wikipedia/

Tegelikult nii ongi, ma olen suvest saati metsas käinud ja no peamine mis siiani korvide kaupa välja toonud - kukeseened. Ja seda eriti palju peale vihmapäevi. Ja lõppu ei näigi ilmselt tulevat kui alles vist suured külmad käes. Kui varasemalt olen postitanud siia peamiselt pirukaid, siis siit üks mõnus kreemine kaste, mis väga sobilik pastale.


Vaja (6-le):
150g kuumsuitsupeekonit
500g kana kintsuliha
400g kukeseeni
2-3 küüslauguküünt
4dl 35% koort
soola, pipart
peotäis hakitud värsket rohelist (peterselli, murulauku, tilli)
500g meelepärast pastat

Lõika peekon väikesteks tükkideks, kanafilee ribadeks, haki küüslauk ning puhasta (vajadusel ka tükelda) kukeseened. Haki ürdid.  Kuumuta pann, lisa peekon ja kana ning maitsesta soola-pipraga. Prae aeg-ajalt segades kümmekond minutit, kuni kana on kergelt pruunistunud.  Lisa seejärel seened ja küüslauk ning prae veel 5 minutit aeg-ajalt segades. Viimaks lisa koor ja kuumuta kastet kümmekond minutit tasasemal tulel, kuni  kana on läbi küpsenud. Kastmega samal ajal keeda pasta vastavalt pakil olevale õpetusele al dente.
Sega kastme hulka värsked ürdid, vajadusel maitsesta lisaks, sega juurde nõrutatud pasta ja naudi kohe!

allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: