laupäev, 17. september 2016

Rukkiburger muna ja veiselihakotletiga

Kellele ei meeldiks burks, kõigile maitseb, selge see. Kuid vahepeal on hea vahelduseks tavalisele saiale kasutada ka nt rukkipala ja miks mitte laduda burgerid juba kokku kodus ja neid siis mõnusalt matkal või piknikul manustada. Mõnusad kodused maitsed ning kõhtu täitev kooslus.


Vaja (4-le):
250g veisehakkliha
1 küüslauguküüs
pool sibulat
2tl kadakamarju
1 muna
0,75tl soola
musta pipart
õli praadimiseks

4 praetud muna
8 rukkipalapoolikut
salatilehti
tomativiile
sibularattad
hapukurgiviile
soola, pipart

Purusta küüslauguküüs ja haki pool sibulast peeneks ning sega hakklihaga. Uhmerda või haki noaga peeneks kadakamarjad ja lisa ka need ning lahtiklopitud muna hakkliha hulka. Maitsesta soola-pipraga ning sega ühtlaseks. Vormi 8 pätsikest ja prae pannil kuumas õlis mõlemalt poolt pruuniks. Kui kotletid ja munad praetud, siis hakka kokku laduma. Alumisele rukkipala poolikule lisa salatileht, sellele 2 kotletti, hapukurgiviilud, praemuna ning viimasena viilutatud tomat ning sibularattad. Aseta kõige peale rukkipala teine pool ning paki piknikuks võileivakotti või muud moodi ning kui söögiaeg käes, naudi!

allikas: raamat "Piknikule"

Kommentaare ei ole: