esmaspäev, 19. september 2016

Valge šokolaadi panna cotta

Kui Šoti munad, kihiline salat peedi ja juustuga ning rukkiburger söödud, oli vaja pikniku finaaliks vaja ka midagi magusat. Sai valitud panna cotta - hea, lihtne ning võimalus ka varem juba valmis teha. Tahenemiseks vajab ju nii ehk naa aega. Ka see retsept tegelikult pärineb "Piknikule" raamatust, seega igati testitud piknikutoit ning mugav ja lihtne taas kaasa haarata, kas siis topsidesse või purkidesse panduna. Kaunistada võib samuti, endale meelepärasega. Meil oli täiesti naked, ehk ilma mitte millegita.


Vaja(4-le, plasttopsidesse):
4dl vahukoort
2,5dl piima
100g valget šokolaadi
1tl vanillisuhkrut
4 želatiinilehte

kaunistamiseks nt meelepäraseid marju

Haki šokolaad. Kuumuta koor ja piim kastrulis keemiseni ning tõsta pliidilt eemale, lisa šokolaaditükid ja lase neil kuumas vedelikus sulada. Lisa ka vanillisuhkur. Leota želatiinilehti külmas vees nii kümmekond minutit, pigista seejärel käevahel kuivaks ning lahusta hoolikalt kuumas panna cotta segus. Vala seejärel segu kas plasttopsidesse või purkidesse ning pane vähemalt 4 tunniks külma tahenema. Enne serveerimist kaunista meelepärasega.

allikas: raamat "Piknikule"

Kommentaare ei ole: