kolmapäev, 7. september 2016

Kanaburger

Kaunid päikeselised nädalavahetused lausa kutsuvad veel väljas toimetama ja seda ka köögi vallas. Kui suvel sai tehtud klassikalisemat veiseliha burksi, siis nüüd tegime proovi kanaga. Marinaadi soovitan ise teha julgelt vastavalt oma maitseeelistustele. Kuna meil tuli tegu ekspromt, siis kasutasin väga minimaalselt selleks puhuks aega ja aineid. Kindlasti oleks saanud teha veel maitsvama ja parema. Kutsun julgelt erinevaid maitseid katsetama. Kana idee peale tulin tegelikult sellest, et käies väljas burgerit söömas, siis päris tihti proovin just linnuliha versiooni ning seal olnud ka vahel selliseid ootamatuid kooslusi, mida soovisin nüüd ka kodus järele proovida. Jäin rahule ja teen teinekordki, isegi talvel! Selleks ei pea ju ometi olema suvi, et grillida ja burksi süüa.


Vaja:
burgerikuklid
kanafilee (ise kasutasin õrnsoolatud)
salatilehti
tomat
anannassirõngad
valgehallitusjuust
majonees vm meelepärased kastmed
soola, pipart jm maitsestamiseks vastavlt soovile
jne jne

Pane esmalt kana soovi korral marinaadi(vastavalt oma maitseeelistusele tee marinaad). Mina lõikasin ühe filee kaheks, tampisin veidi toidukile vahel ning panin sojakastmesse veidikeseks seisma. Soola-pipart lisa soovi järgi ning vastavalt oma maitsele. Valmista ette kõik muud meelepärased koostisosad, mida soovid burgeri vahele panna. Meil olid nendeks - tomativiilud, ananassirõngad, salatilehed, valgehallitusjuust ning majonees. Grilli kana ning soojenda ka kuklid. Kui liha on küpse, siis hakka kiirelt kokku laduma, meil oli siis selliselt - sai, majonees, salatileht, tomat, kanafilee, juust, ananass ning viimaseks taas kukkel. Säti burger kenasti burgeritaskusse ning naudi!
Mida burgerile vahele panna on igaühe enda lõputu fantaasia. 

Kommentaare ei ole: