teisipäev, 13. september 2016

Šoti munad

Kui tavaliselt on Šoti munad tüüpiline pubitoit, siis tegelikult sobivad need ka väga hästi piknikule või niisama õuetöö kaaslaseks ja kiireks ampsuks. Ülimalt lihtne valmistada ning toitvad pallikesed suurema näljapeletajana olemas.


Vaja:
400g väherasvast seahakkliha
2spl jahu
soola
pipart
5 keedetud muna
0,5dl õli praadimiseks

Paneeringu jaoks:
1 muna
1dl riivsaia

Sega hakkliha jahuga, maitsesta soola-pipraga. Jaga mass viieks võrdseks osaks ning vajuta need laual lapikuteks ketasteks. Aseta iga ketta keskele muna ning mätsi hakkliha ümber selle. Patsuta käte vahel ühtlaseks, nii et muna oleks hakklihaga kenasti kaetud. Ühele taldrikule löö lahti muna, teisele pane riivsai. Veereta palle kõigepealt munas ja siis kergelt riivsaias. Prae keskmisel kuumusel õlis, keera sagedasti, et kõik küljed ühtlaselt läbi küpseksid ja liha tooreks ei jääks. Pane majapidamispaberile nõrguma. Enne söömist lõika keskelt pooleks.

allikas: raamat "Piknikule" või Siit nurgast ja sealt nurgast blogi

Kommentaare ei ole: