reede, 11. november 2016

Ahjukana Provence'i moodi

Nädalavahetus, see on aeg iseendale ja lähedastele. Üks viis seda mõnusalt veeta, on ühine lõuna. Siit üks lihtsa valmistusviisiga ning peaagu et isevalmiv eine, mida saab pärast kogu perega ühiselt nautida. Ahjus valminud kanale paku kõrvale meelepärast.


Vaja(4-6le):
1 terve kana (vähemalt 1,5 kg)
2 tomatit
1 sibul
3 küüslauguküünt
värsket tüümiani
100g suituspeekonit
oliiviõli
soola, pipart

Kuivata kana majapidamispaberiga ning määri soola ja pipraga seest ja väljast. Aseta potti. Tõsta kana ümber sibula- ja tomatisektorid, küüslauk ja osa tüümianist. Viimaks lisa kanale peale tükeldatud peekon ja  ülejäänud tüümian. Piserda pealt oliiviõliga. Tõsta potile kaas peale ja küpseta 200kraadises ahjus ca poolteist tundi  kuni 1:45 (arvesta ca 1 tund kana iga kilogrammi kohta). Serveeri meelepärasega.

allikas: Ise tehtud, hästi tehtud

Kommentaare ei ole: