kolmapäev, 2. november 2016

Pajaroog veinikastmes veiseliha ja köögiviljadega

Vananaistesuvi oli kena ja pikk, kuid hetkel laskuvad temperatuurid siiski järjest sinna miinuspoolele ning esimene korralik lumi meidki tervitamas. See aeg näitab, et on aeg algust teha hautistega. Mõnusalt tummised, täis erinevaid köögivilju ja just ilmale kohaselt ka soojendavad.


Vaja:
1,5kg veise abatükki
õli
700ml punast veini
150ml köögiviljapuljongit
3spl tomatipastat
4-5 porgandit
1 kaalikas
2-3 paprikat
2 sibulat
6 küüslauguküünt
2 loorberilehte
punt värsket peterselli
soola, pipart

võib lisada ka kartulit koos köögiviljadega, aga siis tuleb suurendada veini ja puljongikogust

Hõõru liha soola-pipraga ning tükelda u 1,5cm paksusteks tükkideks. Kuumuta pannil õli ning pruunista liha selles mõlemalt poolt. Pane seejärel liha koos veini, puljongi ning tomatipastaga ahjupotti ning 220kraadisesse ahju küpsema. Keera 15 minuti pärast kuumus 150kraadi peale ja küpseta liha tund aega. Kui tunnike hakkab läbi saama, koori/puhasta/tükelda porgandid, kaalikas ja paprikad ning kartul (soovi korral). Koori ka sibulad ning küüslauk ning pruunista neid kuumas õlis. Tõsta seejärel köögiviljad ning sibul, küüslauk samuti liha juurde. Pista potti ka loorberilehed ja petersell ning lase tunnike haududa.
Maitsev ning toekas ja soojendav toit ongi valmis.

allikas: Nipiraamat, september 2016

Kommentaare ei ole: