esmaspäev, 28. november 2016

Marianne küpsiste ja vanillivahvlitega šokolaadikook

Kadrid, Katrinid, Katid ning Triinud ja teised ilusad nimed, mis tähistavad nimepäeva just Kadripäeval. Kuna meil on juhtunud nii, et kontoris oli mingil ajahetkel päris arvestatav hulk inimesi, kes just sel päeval nimepäeva tähistada said, siis tradistiooniliselt hakkasimegi selle päeva puhul teisi kostitama, nii magusa kui soolasega. Hetkel on olukord veidi nukramaks muutunud, meid on alles vaid 3, kuid saime hakkama siiski. Traditsioon jätkus. Minu poolt oli valmis meisterdatud üks lihtne külmkapikook "Lia šokolaadimaagia" raamatust. Marianne küpsised oma terakese piparmündiga ning vanillivahvlite krõbedus, mis seotud ühte vahukoore-mascarponekreemiga.


Vaja:
170g Marianne küpsiseid (Fazer)
50g võid

4 želatiinilehte
3dl vahukoort
1dl suhkrut
2tl vanillisuhkrut
250g mascarponet
200g tumedat(40%) küpsetusšokolaadi
3spl konjakit või brändit - soovi korral
1 pakk vanillimaitselisi Suffeli vahvleid (215g Fazer)

Purusta küpsised ning sega sulavõiga. Suru saadud mass 24cm lahtikäiva koogivormi põhja. Tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
Vahusta koor suhkrutega pooleldi vahtu, vahusta vähehaaval juurde mascarpone. Sulata šokolaad vesivannil ja sega pisut jahtununa (koos konjakiga) koorevahu hulka. Pane želatiinilehed 5-10minutiks külma vette likku, misjärel pigista ja lahusta ükshaaval 1spl keevas vees. Sega želatiin vähehaaval niristades šokolaadisegu hulka. Lõika enamus vahvleid (jäta u 5-6tk alles) viieks tükiks ja sega vahu hulka. Kummuta vaht vormi küpsisepõhjale, vajadusel tasanda. Haki alles jäetud vahvlid peeneks ja puista koogile. Hoia 4 tundi kuni üleöö külmas.

allikas: Lia šokolaadimaagia

Kommentaare ei ole: