pühapäev, 13. november 2016

Rukkine mustikapirukas

Mõnusalt kreemikas mustikapirukas, meenutades ilusat sooja suveaega üha enam lähenevas talves. Väga lihtne valmistada ning kui mutsikaid suvejooksul varutud, siis ülejäänud koostisained peaks igal kodus olemas olema. Lihtsuse peitud võlu.


Vaja:
100g võid
1dl suhkrut
1 muna
1 1/2dl nisujahu
1dl rukkijahu
1tl küpsetuspulbrit

Täidis:
7-8dl(400 g) mustikaid
2-3spl kartulijahu
1/2dl suhkrut
200g hapukoort
1 muna
1/2dl suhkrut
2tl vanillisuhkrut

Vahusta või ja suhkur heledaks vahuks, lisa muna edasi vahustades. Sega teises kausis nisu- ja rukkijahu ning küpsetuspulber. Sega mõlemad segud omavahel kuniks saad sileda massi. Aseta tainas pirukavormi(26cm) põhjale ja külgedele, võta vajadusel jahu appi. 
Sega mustikad kartulijahu ja suhkruga ning kalla vormi. Sega omavahel hapukoor, muna, suhkur ja vanillisuhkur. Kalla saadud mass mustikatele ning küpseta pirukat 200kraadises ahjus u 25 minutit, kuniks sisu on tahkunud.

allikas: k-ruoka

Kommentaare ei ole: