esmaspäev, 7. november 2016

Mandlijahuga õunakook

Mahlane õunakook, kus kokku saavad kodumaised puuviljad, või asemel õli ning suhkru asemel selle tervilsikum asendaja ehk mesi. Kuna hetkel õunu veel isegi jagumas, siis olen ära kasutanud iga võimaluse nende kasutamiseks magusates kookides või muudes magustoitudes. Kuna mandlijahu oli hiljuti makrooniteost alles, siis kasutasin kohe võimalust seda Silja retsepti nähes.


Vaja:
2 suurt õuna (puhastatuna 300 g)
200g mandlijahu
20g nisujahu
1,5tl küpsetuspulbrit
2 muna
0,6dl rapsiõli
1dl vedelat mett
1tl vanillipastat
mandlilaaste

Puhasta ja tükelda õunad. Klopi kausis munad kergelt lahti ning lisa õli, mesi ja vanillipasta. Teises kausis sega mandli- ja nisujahu küpsetuspulbriga.  Sega korralikult mõlemas kausis olevad ained läbi, ühenda omavahel ning sega ühtlaseks tainaks ja lisa lõpuks hulka õunatükid.
Tõsta tainas 20cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi (põhja aseta küpsetuspaber ja ääred määri võiga ning puista üle jahu või suhkruga). Puista pinnale mandlilaastud ja küpseta 160kraadises ahjus 50-60 minutit kuni kook on läbi küpsenud ja pealt kergelt pruunistunud.  Lase koogil ca 30 minutit taheneda, seejärel eemalda vormist ja naudi, kas soovi korral jahtunult või soojast peast.

allikas: Jagatud rõõm

Kommentaare ei ole: