Tegemist on maistva, kuid minu jaoks üllatuslikult magusa kõrvitsapüreesupiga. Magus oli ta eriti kohe peale valmistamist. Öö läbi seisnuna koos suitsutatud kanaga, võttis seda tunnet veidike maha. Kokkuvõtvalt kreemjas konsistents, kergelt vürtsikas ning kanalt saadud suitsune maitse. Kui kõrvitsaid sügisperioodil jalaga segada, siis hea võimalus nende realiseerimiseks. Minu meelest parim just järgmisel päeval, kui magusus natuke tahaplaanile kadunud.
Vaja:
1 väike pudelkõrvits (u 750g)
200g suitsutatud broileri
keevat vett
200ml 35% rõõska koort
veerand sidrunist
5-6 basiiliku lehte
1 tüümiani oksa lehed
1spl oliiviõli
20g võid
sool
muskaatpähkel
1 väike tšillikaun
Koori ja puhasta kõrvits ning lõika kuubikuteks. Lisa potti õli, või, tüümian, basiiliku lehed ja tükeldatud kõrvits, kuumuta segades kuni 5 minutit. Kalla seejärel peale keevat vett, et kõrvitsad oleks napilt veega kaetud ning lase 15 minutit keeda. Püreesta mass, lisa koor ja püreesta veel. Maitsesta supp soola, muskaatpähkli, sidrunimahla ja tükeldatud tšilliga.
Serveerimisel lisa supi keskele ribadeks lõigatud suitsutatud broiler. Naudi!
allikas: Kristian kokkab
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar