teisipäev, 15. november 2016

Seasisefilee sinihallitusjuustukastmega

Nime järgi otsustades justkui nagu veidi peenem roog, kuid tegelikult valmib väga kiirelt ja jõuab isegi tööpäevaõhtul lähedasi üllatada. Kaste parajalt sinihallitusjuustune ning oad selle keskel parajalt krõmpsud. Kõrvale saab igaüks serveerida meelepärast, meil oli selleks kartuplipuder. Oli väga maitsev ka veel järgmisel päeval.


Vaja (4-le):
800g seasisefileed
4spl sojakastet
1spl paprikapulbrit
praadimiseks võid
peotäis värsket tüümiani
soola, pipart

Kaste:
150g sinihallitusjuustu
2dl kohvikoort (või piima)
200g aedube
värskeid ürte

Puhasta liha kelmetest. Sega kokku soja, paprikapulber, sool ja pipar. Pintselda liha seguga ja pruunista kiirelt kuumal pannil nii, et lihale tekib pruun jume. Küpseta edasi 180kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni termomeeter näitab liha sisetemperatuuriks 75 kraadi. Seejärel hoia liha 10 minutit fooliumis. Serveerimisel viiluta.
Samal ajal kui liha küpseb valmista kaste. Pruunista oad pannil väheses võis. Kalla koor (või piim) pannile, tükelda sisse sinihallitusjuust. Keeda kastet madalal kuumusel pidevalt segades, kuni see pakseneb. Maitsesta hakitud värske maitserohelisega (nt basiilik, tüümian, salvei, petersell ja till).
Serveeri koos meelepärasega.
Imemaitsev liha koos hõrgu kastmega, leiab kindlasti taas tee meie õhtusöögi või nädalavahetuse lõunalauale.

allikas: Aasta Köögis 2 (ajakiri Mari eriväljanne 2014)

Kommentaare ei ole: