esmaspäev, 21. november 2016

Kana, porru ja Brie juustu täidisega pirukas

Mahlane kanast ja Brie juustust pakatav pirukas sobib ideaalselt katma peolauda või lausa eraldiseisvat söögikorda. Viimase puhul serveeri kõrvale nt rohelist salatit.


Vaja:
300g lehttainast (sobib ka pärmi)
20g võid
1 väiksem porru hakitud
3 hakitud küüslauguküünt
400g kanafileed tükeldatud
0,5dl valget kuiva veini
0,5dl kanapuljongit
2spl maisitärklist
100g viiludeks lõigatud Brie juustu
värsket tüümiani
taina määrimiseks muna
soola, pipart

Kuumuta pann keskmisel kuumusel, lisa või ja lase sulada. Hauta küüslauku ja porrut või sees u 8 minutit, kuniks need on pehmed. Tõsta seejärel eemale ootele. Kui vaja lisa pannile törts võid juurde ja prae kanatükid kuldseks. Lisa pannile tagasi ka eelnevalt praetud küüslaugu-porrusegu ning kalla juurde vein. Lase korraks keema tõusta, lisa puljong ja keeda u 5 minutit. Maitsesta soola-pipra ning tüümianiga. Sega väikses kausis tärklis veidikese külma veega ja lisa pannile. Sega ja kuumuta, kuni segu pakseneb (minul juhtus see sekunditega).
Rulli 2/3 tainast pirukapõhjaks mis ulatub vormi põhja ja külgedele. Aseta tainas vormi ning kata kana-porruseguga. Kata mass Brie juustu viiludega. Rulli seejärel ülejäänud tainas vormi suuruseks ning kata sellega kanamass ja voldi alumise ja ülemise taina servad kokku. Määri tainas munaga ning lõika peale sälgud. Küpseta 200kraadises ahjus 20-25 minutit, kuniks pirukas on kuldpruun. Lase enne serveerimist veidi jahtuda.

allikas: OmaMaitse november2016

Kommentaare ei ole: