neljapäev, 17. november 2016

Läätsesupp väikese vürtsiga

Mida külmemad tuuled puhuvad ja temperatuur üha miinuspoolele tüürib, teeb meele heaks ja soojaks üks just parajalt vürtsikas läätsesupp. Ei midagi keerulist valmistusel ja maitseb hää. 


Vaja:
300-500g veisehakkliha (või lamba)
2dl punaseid läätsi (mis kiirelt valmivad)
1 purk purustatud tomateid
1 suur sibul
1 porgand
2 küüslauguküünt
1tl vürtsköömneid
kuivatatud ürte
sool, suhkur, pipar
soovi korral veidi tšillit
võid praadimiseks

maitserohelist

Prae hakkliha potis kergelt läbi. Puhasta sibul, küüslauk ning porgand ja tükelda kõik. Kalla kõik potti liha juurde. Prae veidi aega rahulikult, et kõrbema ei kipuks. Lisa seejärel vürtsköömned, tšilli, sool ja pipar ning prae veidi, et kõik maitsed avaneks. Lisa purustatud tomatid ja kaks korda sama palju vett ning lase keema tõusta. Maitsesta veidikese suhkru ja ürtidega. Viimasena lisa nüüd läätsed ja lase 15 minutit podiseda. Kontrolli maitset, vajadusel lisa mida tundub puudu olevat.
Serveeri hakitud maitserohelisega.

allikas: Toidud, mida lapsed tõesti armastavad

Kommentaare ei ole: