esmaspäev, 25. juuli 2011

Kiire grillmarinaad lihale

Kui poemarinaadid ära tüütavad, võib proovida üht lihtsat ja kiire marineerimisajaga marinaadi.
Panen kirja suuremad kogused kui originaalretseptis, kuna meid on suviti palju ja siis opereerin kohe suuremate kogustega. Liha oli maitsev ning pildile saingi vaid viimase õnnetu tüki.



2kg liha

6spl magusteravat tshillikastet
4spl sojakastet
4 küüslauguküünt
1/4 tl ingveripulbrit(originaalretseptis oli kirjas väike tükike värsket ingverit, aga ise kasutasin pulbrit)

Kui liha pole sobivas suuruses, siis tee need.
Sega omavahel marinaadiained - tshillikaste, sojakaste, tükeldatud küüslauk ja ingver.
Pane liha sobivasse anumasse, kalla marinaadiga üle(vaata et kõik tükid saaks ikka kokku) ja lase 10-15 minutit seista.
Seejärel grilli või prae grillpannil. Kui marinaadi jääb lihadest üle, võib sellega ka peale liha ringipööramist liha määrida.

allikas: Anna-Liisa kokaraamat 2

Kommentaare ei ole: