kolmapäev, 20. juuli 2011

Mahlane kirsikook kohupiimaga

Kui ma olin ära lugenud Tuuli mõnusa postituse Peipsiveerest, peale mida tuli kohe allolev kook, siis pikemalt mõtlemata tegin ka selle otsa. Mõnusalt suvine, kuigi kirsse meil endal pole ja seega läksid käiku külmutatud.




Põhja jaoks läheb vaja:
4dl jahu
0,5dl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
0,5tl soola
100g võid
1 muna

Sega kuivained omavahel, lisa muna ja sulatatud või. Tekkima peaks vormitav tainapall. Kui tainas ei hakka ikka hästi kokku, siis lisa supilusikatäie kaupa jääkülma vett kuni tainas on palliks vormitav. Aseta tainas vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Jahtunud taignaga vooderda lahtikäiva vormi põhi ja ääred. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures ca 5-7 minutit.

Täidise jaoks läheb vaja:
400g kivideta kirsse
1spl tärklist
0,5dl suhkrut

Purusta kirsid saumikseriga, sega suhkur tärklisega ja kalla kirsimassi sisse. Kalla eelküpsetatud tainale. Minul jäi mõni kirss isegi terveks ja hiljem oli vahva leida ka mõni tahkem tükk hamaba alla.

Kohupiimakatte jaoks läheb vaja:
600g kohupiima (sobib ka kodujuust või toorjuust)
3 muna
1dl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut

Kui kasutad kohupiima või toorjuustu, siis sega see kohe munade ja suhkrutega(kui kasutad kodujuustu, siis suru see läbi sõela või suru kahvliseljaga peenemaks, eesmärk on suured kodujuustuterad veidi peenestada, lisa juurde munad, suhkrutega). Sega mass ühtlaseks ja tõsta lusikatäite kaupa kirsitäidisele (kallates lükkaks pealiskiht kirsikihi laiali). Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit. Enne maiustamist lase koogil jahtuda.



Ja suvise koogi kõrvale ka miks mitte rüübata kirsismuutit:
kirsse
banaani
õunamahla

Blenderda ja naudi.

Kommentaare ei ole: