laupäev, 30. juuli 2011

Suvine köögivilja lasanje

Kuna aiast üht-teist ikka juba võtta, siis sai proovitud Jamie Oliveri "30 minute meals" raamatust üht mõnusat suvist lasanje retsepti.



Vaja(6-8'le):
punt varast sibulat(spring onion)
1/2 30g purki ansoovist õlis
6 küüslauguküünt
700g sparglit(mina kasutasin rainbow firma purgist olevaid, kuna värskeid kukskilt ei saanud, 2 purki)
500g herneid(originaalretseptis külmutatud, aga kui aiast võtta, siis värsked ka imehead)
300g põldube(originaalretseptis külmutatud, aga kui aiast võtta, siis värsked ka imehead)
punt värsket piparmünti
300ml kohvikoort
1 sidrun
300ml köögiviljapuljongit
2x250g kodujuustu
2x250g värsket lasanjet(kasutasin ise tavalisi kõvasid, sellega siis küpsemisaeg kindlasti pikem)
parmesani juustu
mõned varred värsket tüümiani



Tükelda sibulad. Pane ansooviste õli koos poole koguse ansoovistega pannile(kõrgem pann või pott). Lisa sibul, purustatud küüslauk, sega ilusti läbi. Eemalda sparglite alumised otsad(kui kasutad värskeid), samuti õie osad(need jäta alles hiljem kasutamiseks). Tükelda varre osad ja lisa pannile koos soola-pipraga. Lisa törts kuuma vett ja lase sibulal-küüslaugul-ansoovistel ja sparglil podiseda. Kuna kasutasin soolvees purgis olevat sparglit, siis väga kaua ma podiseda ei lasknud, vaid lisasin ka üsna pea herned-oad koos piparmündi ja koorega. Lisa ka sinna hulka poole sidruni riivitud koor. Kui kooslus on enam-vähem pehme, siis purusta see veidi potis nt pudrunuiaga, ära päris pudruks tee kõike, mõned terved oad-herned võivad ikka sisse jääda. Vajadusel maitsesta. Lisa puljong ja lase keema. Seejärel lisa 1 pakk(250g) kodujuustu, sega läbi. Nüüd peaks konsistents olema parajalt kreemjas. Võta tulelt. Võta ahjuvorm (u 30x35cm). Pane põhja köögivilja segu, sinna peale üks kiht lasanjet, mille peale riivi parmesani, siis taas kiht köögiviljasegu jne, kuni segu jätkub. Viimaseks kihiks jäta lasanje. Võta teine pakk kodujuustu(250g), lisa sinna veidi vett ning pane viimaseks kihiks plaatide peale. Sinna omakorda laota alleshoitud spargliõisikud(kui kasutad värskeid, siis prae neid natuke õlis eelnevalt). Vajuta kõike natuke allpoole, et kõik oleks vedelikuga kaetud. Lisa veel kiht parmesani ja pane ahju. Kraadideks ja minutiteks arvestasin selle, mis lasanjeplaatide pakil peal. Kuid jälgi vormi ahjus, kui lasanje ikka juba pehme ja juust kuldne, siis võta välja.

allikas: Jamie Oliver "30 minute meals"

Kommentaare ei ole: