Kuna mustikametsa sai täna taaskord väisatud, siis oli tahtmine ka neid kohe värskelt kasutada. Kokkamine blogist sai leitud üks lihtne kirssidega kook, kus siis viimased said vahetud mustikate vastu.
Põhi:
2,5dl jahu
60g suhkrut
1/4tl küpsetuspulbrit
1tl vanillisuhkrut
110g võid
1,25dl kookoshelbeid
Täidis:
600g kohupiimapastat
100g hapukoort
3 muna
1tl vanillisuhkrut
1dl suhkrut
mustikaid
Põhja jaoks segada kuivained omavahel ning lisada sulatatud või, sega taignaks(tainas jääb parajalt mure) ning katta 2/3 taignaga koogivormi põhi (kasutasin 26cm pirukavormi).
Täidise jaoks segada kokku kohupiim, hapukoor, munad, vanillisuhkur ja suhkur. Kallata täidis koogivormi ning katta pealt mustikatega. Kõige peale pudistada järelejäänud 1/3 põhja taignast.
Küpsetada kooki 200 kraadises ahjus 40 minutit. Serveeri jahtunult.
idee: http://kokkamine.wordpress.com/2010/08/26/kirssidega-hapukoore-kohupiimakook/
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar