pühapäev, 17. juuli 2011

Valge shokolaadi ja metsmaasika toorjuustukoogikesed

Sain Aet köögis blogist innustust, kasutada ka väikseid nö "brülee" vorme koogikeste tegemiseks. Alati ei pea olema üks suur, kui võib ka mitu väikest teha. Sellega samuti on eemaldatud oht, et võtaks veel ühe tüki. Vähemalt meie peres, kuna kui kõik kokku saame, ongi meid just parajalt kuus, nii et igale üks.
Kuigi nende koogikestega oli nii mõnegi suust kuulda, et tahaks veel.




Põhi (6 väikest vormi):
100g digestive küpsiseid
50g võid

Täidis:
1 muna
50g suhkrut
250g mascarponet
75g hapukoort
2sl sidrunimahla
100g valget šokolaadi
100g metsmaasikaid







Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Jaota võiga segatud küpsisepuru võrdselt portsjonvormide põhja ja suru tihkeks. Täidise jaoks vahusta muna kergelt suhkruga, jätkates kergelt vahustamist lisa osade kaupa mascarpone, hapukoor ja sidrunimahl. Sulata vesivannil valge šokolaad. Lisa sulatatud šokolaad segule ning sega ühtlaseks. Kalla segu portsjonvormidesse ning puista sisse enda jaoks sobivaid marju, mina kasutasin seekord metsmaasikad.
Küpseta vorme vesivannil 150-kraadises ahjus ca 45-50 minutit. Jahuta ja serveeri.

Kommentaare ei ole: