laupäev, 30. juuli 2011

Läätse köögiviljahautis

Tahtsin proovida midagi läätsedest ja siis keerasin sisuliselt kokku hautise kodus leiduvatest koostisainetest.



Vaja:
klaas läätsi(mina kasutasin punaseid)
pool värsket suvikõrvitsat
pakk külmutatud köögivilju(sisaldas tomatit, herneid, paprikat, suvikõrvitsat)
puljong(1 pakk köögivilja oma)
2 purki valged oad tomatikastmes
liha(kasutasin sealiha guljashi)

Tükelda vajadusel liha suupärasteks tükkideks ning pane veega podisema. Vett pane just niipalju et liha oleks vee all. Kui liha on pehme, siis lisa külmutatud juurviljad. Vaata et vett oleks piisavalt. Lisa ka läätsed. Kui juurviljad on enam-vähem pehmed, lisa värske tükeldatud suvekõrvits, puljong ning oad (1 purgi lisasin ilma vedelikuta). Sega kõik läbi ja lase podiseda niikaua kui juurviljad ja läätsed pehmed.

Kommentaare ei ole: