teisipäev, 5. juuli 2011

Üks täiuslik nädalavahetus

Kuna reedel kiskus meie mõlema tööjuures kuidagi varakult vaiksemaks jääma, siis saime juba tiba varem kui tavalielt autole hääled sisse ajada ja varem maale sõitma hakata. Mis mulle väga meeldib. Ilm oli super, liiklus ka kuidagi tagasihoidlikum ning kohale jõudes sai kiirelt ujukad selga aetud ja tiiki end kastma hüpatud. Oh seda õnne ja jahutust. Pea terve tee ma piinlesin - nii lämbe ja raske oli kuidagi olla, teepealt soetatud 2 Värskat kaudusid kui kõrbesse. See tiik oli nagu õnnistus sihtpunktis. Kuigi järv on ka meil ikka väga väga lähedal, isegi nö oma kallas, kuid viimasel ajal pole viitsimist sinnagi jalutada, kui saab end pea ukse ees tiiki kastma minna. Reede sai veel hilist õhtusööki ja sooja ilma nauditud rõdul ja nii see kõik algaski.
Laupäeval sai kiirelt linnaring tehtud - söögikraami hangitud ja kohustuslik tururing tehtud, mis siis et minu jaoks jäi seekord tulemus nulli lähedale(ok, 1 asja ikka sain ka:)), peale mida sai siis kohe nädalavahetuse 1 kook hakkama pandud.

Küpsise-halvaakook marjadega (retsept Perenaine.ee)




Põhi:

180g šokolaadiküpsiseid
7sl kanget kohvi
2sl hapukoort

Täidis:

360g heledaid küpsiseid
75g halvaad
500g hapukoort

Kate:

180g šokolaadi küpsiseid
200g hapukoort

Põhja valmistamiseks purusta küpsised hästi peeneks, lisa kohvi ja hapukoor, sega ühtlaseks.
Suru segu 26cm koogivormi.
Täidise jaoks purusta küpsised, aga jäta ka suuremaid küpsise tükke, peenesta halvaa. Sega küpsiste ja halvaa hulka hapukoor, pane segu koogipõhjale.
Katteks peenesta šokolaadi küpsised, sega hapukoorega ja aseta täidisele.
Lase külmikus mõned tunnid kuni üleöö seista. Kata kook enne serveerimist pealt meelepäraste marjadega.


Peale koogi külmkappi asetamist sai end mõnusalt tiigi äärde lamamistoolile sätitud, värske Oma Maitse kaasa haaratud ja nii ma seal ca 3,5 tundi mõnusalt päikese käes olla saingi, vahepeal ka tiigis ujumas käinuna. Kontoriinimese värk, seda enam kui pead veel puhkust ca 3 nädalat ootama.
Kuna õhtuks oli külalisi oodata, siis sai peale lebot selleks valmistuma hakatud - saun, salat, grill ja joogid. Nagu ikka suvel. Ning magusaks siis mõnus ülalmainitud küpsisetort.
Aga pühapäev saabus suhteliselt jaheda ilmaga ning seetõttu otsustasime emaga minna metsa maasikaid vaatama. Äkki on. Ja oli, ning kui palju veel. Ma ei mäleta oma ajaloos, kus üle 20 aasta oleme elanud selles kohas, et me niimoodi oleks metsa läinud marju vaatama ja et neid seal ka nii-nii palju oli. Igatahes esimese roundiga tõime välja üle kilo, peale mida väike suplus, kuna ilm oli vahepeal taas väga kuumaks läinud ning taas metsa järgmise kilo järgi. Sel päeval me siiski üle 2 korra metsa ei kippunud, kuna pikkade riietega oli ikka piin olla ja ca 4 tundi korjamist viskab suht kiirelt kopa ette, seda enam et marjad ju pisikesed ja aega kuulub meeletult. Kuid kuna oli näha et metsa jäi maha veel kõvasti marju, lubas ema nädala sees taaskord korjele minna. Naljakas on ka see, et metsas me pea üldse ei söönud neid, vaid näpud käisid kibedalt. Kõik 2 kg sai pandud kenasti talve ooteks sügavkülma. Viimasele on ka varsti vaja juurdeehitust, kuna aedmaasikad, metsmaasikad, rabarber, aedmaasikatoormoos ja vihad võtavad juba oma osa, kuigi puudu veel vaarikad, mustikad ja nipet-näpet vist veelgi.

Mõned pildid metsast:






Peale metsaskäiku sai nauditud veel mõnusat sooja ilma ja vett ning mõnusat ema valmistatud maasikakooki(100 Kooki 3, maasika-küpsisetort kui ma ei eksi oli nimi).




Ja siis hilisõhtul tagasi linnapoole. Sellega ka vedas, kuna suunal Tallinnast välja oli ikka meeletu liiklus(tantsu- ja laulupeolised) ja siis tundus et linna sõita oli tavapärasest ikka lihtsam ja vabam. Eks puhkuste aeg ka ning vähem sõitmist Tallinna suunal.

Ilusa suvise nädalavahetuse postituse lõpetan ühe mõnusa suvesse sobiva roaga.




Värske kartul heeringa kastmega

Värske kartul

Kaste:
heeringas
kurk
till
sibul
kodujuust
hapukoor

Tükelda kõik seda vajavad koostisained, lisa kodujuust, hapukoor. Maitsesta vajadusel.
Väga hästi sobib juurde ka keedumuna, mida mina küll seekord ei lisanud, aga soovitan.

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Oeh,kohe hakkasin mõtlema, et kustkohast siit metsmaasikaid saaks :) Näm!

Kati ütles ...

Metsast, ikka metsast:). Kuigi ema täna oli käinud ja suurt juurde ei saanudki enam:(.