pühapäev, 26. jaanuar 2014

Kala-köögiviljapirukas

Mõnusalt juustune ning rohkete ürtide ning köögiviljadega kaunistatud pirukas.

Vaja:

Põhi:
75g võid
2dl täisteranisujahu
0,25tl soola
2spl külma vett

Täidis:
2 keskmist sibulat
0,5spl õli
1dl hakitud ürte (basiilik, petersell vmt)
1 karp kalakonservi (lõhe, gorbuuša, keta)
150g riivjuustu
3 muna
1dl kohvikoort
150g suvikõrvitsat
100g konserveeritud paprikaviile
1tl kuivatatud punet
soola-pipart


Sega toasoe või jahuga. Lisa sool ja vesi ning töötle ühtlaseks tainaks. Suru 22-23cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele.
Haki sibulad ja prae õlis klaasjaks. Tõsta koos hakitud ürtidega tainale. Nõruta kalakonserv ja jaga seegi tainale. Raputa peale riivjuust. Klopi munad lahti, sega koorega ning maitsesta ja vala vormi. Lao peale suvikõrvitsa-ja paprikaviilud. Raputa peale pune. Küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit.

allikas: Tõeliselt nutika perenaise kokaraamat


Kommentaare ei ole: