kolmapäev, 8. jaanuar 2014

Kaunist uut kokkamisaastat - lumemarjakook

Kuna sel korral sai uut aastat vastu võetud Lapimaa lumes, siis ka sellest inspireeritud alljärgnev kook.
Valmib kiirelt pealekauba, kuna vana-aasta õhtul muudki tegemist kui pliidi ees kükitada, eks?


Vaja:
1pk Juubeli tordipulbrit
200g külmutatud vaarikaid
200g külmutatud mustikaid
4dl vahukoort
mõni tl suhrkut
1pk (u 150-200g) maitsestamata toorjuustu

Valmista biskviitosa 24cm lahtikäivas koogivormis (otseloomulikult küpsetuspaberiga vooderdatud) vastavalt pakil olevale õpetusele. Jahuta ning lõika keskelt pooleks (nii et saad 2 kihti, mis hiljem üksteise peale panna). Vahusta vahukoor suhkruga ning lisa toorjuust, nii et saad ühtlase massi. Pane üks kiht biskviiti serveerimisealusele. Määri 1/3 massist biskviidile, raputa peale ka soovi korral marju (niipalju kui soovid). Aseta kreemi ja marjade peale teine kiht biskviiti (võid ka veidi suruda allapoole). Ülejäänud kreem määri koogile peale ja kaunista marjadega vastavalt oma fantaasiale. Mina kasutasin külmunud marju ja peale kaunistamist panin koogi külmikusse mõneks ajaks ootele ja serveerimise ajaks olid need parajalt sulanud.
Tulemuseks ülimalt mahlane ning "lumine" kook.
Marju võib igaüks oma soovi kohaselt valida, ei pea olema siintoodud vaarikad/mustikad.

Kommentaare ei ole: