reede, 17. jaanuar 2014

Kevadine lambahautis

Killuke kevadet lumisesse talve. Avastasin hiljaagu enda jaoks uue mõnusa koka, kelle rännakuid ja tegemisi jälgin, nimelt Rachel Khoo. Tema sari Little Paris Kitchen lummas mind sedavõrd, et 2 tema raamatut ma endale kohe jõuludeks ka kinkisin - juba eelmainitud "Little Paris kitchen" ning "My little French kitchen".
Tema väike köök Pariisis, kus ta tegutseb, pani mind mõtlema et minu oma polegi kõige väiksem ja kõike on võimalik teha, kui vaid ise tahta. Siiski tunnen puudust heast ja korralikust elektriahjust. Gaasipliit on õnnistus aga ahi mitte(vähemalt osade roogade jaoks). Ja suuremat kööki on ikkagi vaja.

Mõnus kevadine ning värskete maitsetega hautis sealt esimesest raamatust täna meie õhtusöögilauale jõudiski.


Vaja(4-6'le):
1kg lambakaela, lõika sobiva suurusega tükkideks
2 küüslauguküünt
1 sibul
õli
1 loorberileht
2 oksa tüümiani
4 porgandit
100g herneid (võib olla külmutatud)
100g ube (võib olla külmutatud)
sool, pipar

Kuumuta ahi 160 kraadini. Tükelda liha, küüslauk ja sibul. Võta ahjukindel vorm või pott, kuhu käib kaan peale ning kuumuta pliidil selles õli ning pruunista liha, sibul ja küüslauk. Lisa seejärel loorberileht, tüümian ja parajateks tükkideks lõigatud porgand ning niipalju vett, et liha oleks kaetud ja paar cm ülegi. Lase keema tõusta, samal ajal riisu tekkinud vaht. Peale keematõusmist aseta peale kaan ning pane vorm/pott ahju 1,5-2 tunniks, kuniks liha on õrn ning pehme.
Kümmekond minutit enne liha valmimist aja potis vesi koos soolaga keema ning keeda herneid ning ube selles u 5 minutit, kuniks need on pehmed. Kurna. Võta pott ahjust, eemalda loorber ning tüümianioksad ning lisa potti  kurnatud herned-oad, maitsesta soovi korral soola-pipraga ja serveeri.

allikas: Rachle Khoo "Little Paris Kitchen"

Kommentaare ei ole: