reede, 10. jaanuar 2014

Lihtne lõhe-pastagratään

Soomes käies, nagu ikka, haarasin kaasa kohe ka K-Rouka ajakirju, kus teinekord lahedaid ja teistmoodi retsepte sees. 2013 jõulunumbrist just alljärgneva leidsingi. Tundus huvitav ja asjadest, mida ma omavahel selliselt vist kokku ei oleks sobitanud.

Vaja (4-le):
300g meelepärast pastat (farfalle, gnocchi, jne)
300g vikerforelliribasid (soola sisaldus max 1%)
390g tomati-oliivi pastakastet
1 purk (300g) juustudippi
soovi korral kaunistamiseks peterselli

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna. Määri ahjuvorm võiga ning kalla sinna pool pastakogusest. Aseta pasta peale kalaribad/tükid (ise vali mis kujul), nende peale omakorda aseta pastakaste ning ülejäänud keedetud pasta. Kõige pealmiseks kihiks määri juustudipp. Küpseta rooga 200kraadises ahjus 25 minutit. Enne serveerimist lase veidi taheneda/seista. Soovi korral riputa peale peterselli.

allikas:Pirkka K-Ruoka detsember 2013

Kommentaare ei ole: