teisipäev, 7. jaanuar 2014

Šokolaadi pähklikook

Kuna jõulude ajal saab köök ja ahi nii ehk naa vatti, siis valisin sellel aastal kiire valmistamiskäigu ning ahju mittekoormava koogi. Juba eelmisel päeval küpsetasin valmis, enne serveerimist vaid kaunistamisvaev. Parajalt mahe, kuid mõnusalt šokolaadine. Ning otseloomulikult kirss tordil!


Vaja:
4 muna
200g suhkrut
150g võid
180g tumedat šokolaadi
140g jahu
1tl küpsetuspulbrit
100g pähkleid (mandleid, Kreeka või metspähkleid vms)

Glasuur:
80g tumedat šokolaadi
40ml vahukoort

Kaunistuseks külmutatud või värskeid kirsse(mina kasutasin ilma kivideta konservkirsse).

Vahusta munad suhkruga, kuni tekib hele mass. Sulata või ja šokolaad veevannil, lase segul veidi jahtuda ning lisa seejärel munavahule. Sega, lisa jahu, küpsetuspulber ja pähklid (Kreeka omad tegin isiklikult veidi väiksemaks näppude vahel). Kata 24cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning määri servad võiga. Küpseta 180kraadises ahjus u 30 minutit (kontrolli küpsust tikuga).
Jahuta kook.
Glasuuriks soojenda vahukoor, lisa pidevalt segades šokolaaditükid ning lase neil sulada. Kata jahtunud kook saadud massiga. Kaunista kirssidega, mina lisasin vunki ka mõningate Kreeka pähklitega.

allikas: Nadja väike koogiabi

Kommentaare ei ole: