teisipäev, 14. jaanuar 2014

India kanakarri ehk murgh kari

Kuna väljas külm juba päris näpistab, siis sobib see India köögi esindaja meie talvist õhtusöögilauda just sobivalt katma ning kõhtusid täitma. Kui sobivad maitseained olemas, siis koos ettevalmistustega paarkümmend minutit ja valmis ongi.


Vaja:
1kg broileri rinna- või kintsufileed
soola
õli
2 sibulat
2 küüslauguküünt
pöidlasuurune jupp ingverit
1tl karripulbrit
1tl jahvatatud vürtsköömneid
1tl jahvatatud kurkumit
1tl jahvatatud koriandrit
1tl Cayenne'i pipart
vett
400g purk purustatud tomateid
hakitud värsket korandrit
pipart
suhkrut
1tl garam masala't
200g paksemat maitsestamata jogurtit (nt Saare, Türgi või Kreeka)
sidrunimahla

Pane valmis kõik vajalikud maitseained ning tükelda kana ning sibul, küüslauk. Keeda ka riis paralleelselt kastme valmistamisega.
Kastme valmistamiseks puista tükeldatud kanafilee üle 1tl soolaga. Kuumuta pannil õli ning prae kana kuni pruunistumiseni, seejärel tõsta kana pannilt kõrvale ootama. Lisa pannile sibul, küüslauk ning ingver ja hauta vaiksel tulel kümmekond minutit. Tõsta seejärel hulka karri, vürtsköömen, kurkum, jahvatatud koriander, Cayenne ning veidi vett ja kuumuta minuti-paari jooksul läbi. Lisa purustatud tomatid ning pool kogus värskest koriandrist. Sega läbi. Maitsesta soola, pipra ja veidikese suhkruga. Tõsta kastmesse tagasi kana koos lihamahladega. Vala juurde 1dl vett ning lase keema tõusta. Puista roale garam masala't ja ülejäänud  värske koriander ning lase kaanega kaetult haududa seni, kuni kana on küps ja kõik läbikuumenenud. Enne seveerimist lisa jogurt, sega veidi ning piserda üle sidrunimahlaga. Serveeri koos riisiga.


allikas: Oma Maitse jaanuar 2014

Kommentaare ei ole: