esmaspäev, 21. oktoober 2013

Kana-suvikõrvitsapada

Omapärane kooslus, aga maitses imehästi. Tekitas kõrvaltvaatajateski küsimuse, et mis huvitav asi see on.

Vaja:
3tk kanakintsuliha
õli
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 nektariini
300g suvikõrvitsat
1/2 tl ingverit
1tl suhkrut
1tl soola
1dl heledaid rosinaid
3dl vett

Soovitan esmalt kõik vajalik tükeldada/koorida, kuna mul läks kohati rapsimiseks, aga no oli vaja kiirelt hauduma saada, seega ka väikestviisi oma viga.
Seega tükelda kanakitsuliha ja nektariinid, koori suvkõrvits ning eemalda seemned. Koori ja haki ka sibul ning küüslauk.
Kui kõik nn must töö on valmis, siis esmalt pruunista õlis liha, lisa sibul ning küüslauk. Maistsesta soolaga.
Järgmisena lisa tükeldatud suvikõrvits ning nektariinid. Keera kuumus madalamaks ning maitsesta ingveriga. (Kui kasutad värsket, riivi see ning soovitav on seda lisada roale mitte rohkem kui 1tl). Maitsestamine sõltub ka paljustki sööjate eelistusest. Kui maitsestatud, lisa rosinad ning vesi, keera kuumus veelgi madalamaks ja jäta 30 minutiks hauduma. Jälgi et vedelik otsa ei saaks ja toit ära ei kõrbeks. Kontrolli maitset ning serveeri.
Vedeliku kohapealt võin omast kogemusest öelda, et minul tuli seda juba parajalt nii suvikõrvitsast kui nektariinist ja hiljem lisasin vaid veidike(mitte 3dl) ning nagu näha pildilt oli seda lõpuks rohkemgi, kui algselt.
Minu meelest sobis pada imehästi ka riisiga, eriti mahlaseks tegi kui need veel omavahel senne söömist segada. Originaalretseptis oli see pada iseseisvalt söömiseks.



allikas: Nipiraamat

Kommentaare ei ole: