pühapäev, 20. oktoober 2013

Pirni-toorjuustukook

Üks mahe ja õhuline toorjuustukook, mis ei vaja küpsetamist. Kui algul võib tunduda palju mässamist, siis rahulikult nokitsedes sai kuidagi väga kärmelt valmis.


Vaja:

Maitsestatud pirnid:
3 keskmise suurusega pirni (kuna minu pirnid olid pigem väiksemad ja tahtsin terve põhja katta, siis kasutasin 4-5)
100ml vett
70g fariinsuhkrut
8cl brändit

Vala vesi ja fariinsuhkur kastrulisse ning lase keema. Lõika pirnid neljaks ja puhasta seemnetest. Vala kastrulisse brändi ja lisa pirnid. Lase vaiksel tulel haududa umbes 15-20 minutit. Jahuta, kuid vedelikku ära minema viska.

Põhi:
1 pakk täisteraküpsiseid (Cran Cereal); mina kasutasin ca pool pakki Digestive
1suur spl võid; Digestive kasutades võiks panna veidi rohkem, et kokku hakkaks paremini
näputäis soola

Purusta küpsised, sulata või ning lisa koos soolaga küpsistele. Sega läbi ja suru lusikaga vooderdatud koogivormi põhja. Küpsisepõhjale lisa pirnid (alumine, suurem osa vormi äärte poole ringis).


Kreem:
200ml vahukoort
100g suhkrut
600g toorjuustu
3 munakollast
4 zelatiinilehte
pirnisiirupit

Kreemi tegemiseks varu kolm kaussi. Esimeses vahusta koor 50g suhkruga. Teise kaussi pane toorjuust ja mikserda läbi. Kolmandas kausis vahusta munad 50g suhkruga heledaks vahuks.
Aseta zelatiin 5 minutiks külma vette. Lase pirnisiirup korraks keema, võta tulelt ja sega sisse zelatiin. Nirista saadud siirup toorjuustule, samal ajal segades. Lisa munavaht ja vahukoor samuti toorjuustu hulka ning sega korralikult läbi. Nüüd on aeg kreem valada koogile ning jahuta mõned tunnid külmikus.


Kaunist pühapäevahommikut alustada koogiga on lausa lust.



Kommentaare ei ole: